Kara Okay
Sing along or shut the f... up

PC

PC'n behöver inte vara den vassaste modellen men någonstans mellan vass och trubbig går bra.

Själv tröttnade jag på att dra fram laptopen till TV'n varje gång vi skulle karaokeparta, så jag skaffade en ASRock Nettop ION 330 BD från Alina Systems. Den är liten, tyst, har blu-ray om man vill se på film. Den har också HDMI-utgång med Full-HD så att man får upp tävlingen på sin platt-TV. Jag proppade i 4Gb RAM (inte för att det behövs för karaoke utan för att det gick). Sedan lade jag på Windows 7 (Linux funkar också).

ASRock ION 330

Hade dock lite problem med Windows 7, eller det var väl mest SBS (skit bakom spakarna). Jag lade på Windows 7 Ultimate 64bit, men Karaokeprogrammet var jättesegt. Då bytte jag till 32bit (x86), men det hjälpte inte. Men efter att ha uppdaterat drivrutinen för grafikkortet gick det som en dans. Nu orkar jag inte lägga tillbaka 64bit OS. Fördelen med 64bit hade varit att man då kan utnyttja hela 4Gb RAM. Men rör inte det som funkar brukar jag säga.

Jag behöll hårddisken på 360Gb då jag ville undvika 1.500:- för att få 500 Gb. Jag kommer nog snart att fylla upp det, men eftersom jag använder Spotify för musiklyssning, och web-TV för TV så ska det inte gå åt så mycket HD. Har man sagt förr...Hrmm.

Välkommen Utrustning Samlingar Guider
All Rights Reserved - Kara Okay